İstanbul'da MüzeKart ile Gezebileceğiniz Birbirinden Harika 18 Yer

 

İstanbul'da MüzeKart ile Gezebileceğiniz Birbirinden Harika 18 Yer


Kaynak: onedio 
Kapak Görseli

MüzeKart Türkiye'deki üç yüzü aşkın ören yeri ve müze gibi çeşitli alanları, MüzeKart'ı satın almanızın üzerinden bir yıl geçinceye kadar ziyaret etmenize olanak sağlayan bir karttır. Haliyle birçok açıdan yararlı olan MüzeKart alındığı zaman da MüzeKart'ın nerelerde geçerli olduğunu bilmek önemli bir konu haline geliyor. 

İstanbul'da MüzeKart geçen yerlerin ne olduğunu merak ediyorsanız işte İstanbul'da MüzeKart ile gezebileceğiniz birbirinden harika 18 yer!

Ghhhhhhnull Görseli

Türkiye'nin birçok ören yeri ve müzesini gezme imkanı sunan MüzeKart doğal olarak birçok müze ve tarihi yapının olduğu İstanbul'da önem arz eden bir kart haline geliyor. 

MüzeKart'ın geçerli olduğu yerleri merak ediyorsanız sizleri aşağıya alalım!

1. Beykoz Cam ve Billur Müzesi

1. Beykoz Cam ve Billur Müzesi Görseliwww.instagram.com

Beykoz Cam ve Billur Müzesi adını Osmanlı döneminde kurulan Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu’ndan almaktadır. On iki bölümden oluşan ve Türkiye'deki cam sanatının nasıl bir çizgide ilerlediğini görebileceğiniz müze, herkesi büyüleyecek bir çok esere ev sahipliği yapmaktadır.

2. Beylerbeyi Sarayı

2. Beylerbeyi Sarayı Görseliwww.instagram.com

Beylerbeyi Sarayı'nın günümüzdeki o göz alıcı yapısı Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz tarafından inşa ettirilmiştir. Boğazın göz alıcı manzarasıyla birleşen  Beylerbeyi Sarayı, Üsküdar ilinde yer almaktadır.

3. Çinili Köşk

3. Çinili Köşk Görseliwww.instagram.com

Sırça Saray veya Sırça Köşk de denilen Çinili Köşk, Osmanlı padişahı II. Mehmed'in talimatı üzerine yaptırılmıştır. Günümüzde İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin bünyesine alınan ve tarihi 1472 yılına dayanan Çinili Köşk, Fatih ilçesindedir.

4. İstanbul Arkeoloji Müzeleri

4. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Görseliwww.instagram.com

Çoğumuz onu Kaplumbağa terbiyecisi resmiyle tanıyoruz ama ressam olmasının yanında Osman Hamdi Bey aynı zamanda bir arkeolog ve müzecidir.  

Fatih'te bulunan İstanbul Arkeoloji Müzeleri Osman Hamdi Bey’in yoğun uğraşları sonucu oluşturulmuş olup bünyesindeki farklı medeniyetlere ait birçok eserle görülmesi gereken yerler arasındadır.

5. Dolmabahçe Sarayı

5. Dolmabahçe Sarayı Görseliwww.instagram.com

Bir Osmanlı sarayı olan Dolmabahçe Sarayı Beşiktaş'ta yer almaktadır.  Sultan I. Abdülmecit tarafından 1843-1855 seneleri arasında inşa ettirilen saray gerek iç gerek dış yapısıyla insanları büyüleyen bir görünüme sahiptir.

6. Eski Şark Eserleri Müzesi

6. Eski Şark Eserleri Müzesi Görseliwww.instagram.com

İstanbul Arkeoloji Müzeleri bünyesinde yer alan Eski Şark Eserleri Müzesi içerisindeki eserlerin büyük bir çoğunluğu on dokuzuncu yüzyıl sonları ile Birinci Dünya Savaşı arasındaki dönemde yapılan çeşitli kazılar sonucu ortaya çıkmıştır. Eski Şark Eserleri Müzesi'ni merak edenler rotalarını Fatih ilçesine çevirebilir!

7. Şair Adam Mickiewicz Müzesi

7. Şair Adam Mickiewicz Müzesi Görseliwww.instagram.com

Polonyalı bir şair olan Adam Mickiewicz'in hayatının kısa bir bölümünü geçirdiği ve hayatının sonlandığı ev günümüzde şairin yüzüncü yıl dönümünde müzeye dönüştürülmüştür. Şair Adam Mickiewicz Müzesi Beyoğlu'nda yer almaktadır. MüzeKart kullanmak için güzel bir yer daha!

8. Yıldız Sarayı

8. Yıldız Sarayı Görseliwww.instagram.com

Mihrişah Sultan için inşa ettirilen Yıldız Sarayı Beşiktaş'ta yer almaktadır. Raimondo Tommaso D'Aronco tarafından tasarlanan sarayın yapımı 1880 yılında tamamlanarak açılmıştır. Saray içerisinde çeşitli köşkler, tiyatro, opera ve yönetim yapıları ve türlü desenlerdeki seramiklerin üretildiği Yıldız Porselen Üretimevi'ni barındırmaktadır.

9. Türk ve İslam Eserleri Müzesi

9. Türk ve İslam Eserleri Müzesi Görseliwww.instagram.com

Fatih ilçesinde yer alan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, bünyesindeki ahşap, seramik, cam ve farklı materyallerden yapılan çeşitli eserleri ile göz alıcı halı ve el yazmalarına ev sahipliği yapan bir müzedir. Bunun yanında İslam dünyasındaki nadir eserlere de ev sahipliği yapan müze, müze kartı kullanmak için şahane bir fırsat sunuyor!

10. Küçüksu Kasrı

10. Küçüksu Kasrı Görseliwww.instagram.com

Beykoz ilçesinde yer alan Küçüksu Kasrı, Küçüksu ve Göksu dereleri arasında konumlanmaktadır. Göksu Kasrı olarak da adlandırılan Küçüksu Kasrı, yapımı 1720 senesinde tamamlanan, doğa ve tarihi iliklerine kadar hissedebileceğiniz bir yer.

11. Galata Kulesi

11. Galata Kulesi Görseliwww.instagram.com

Yapımından bu yana birçok farklı işlevi olan Galata Kulesi Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. Herkesin bildiği rivayet bir yana kuleye çıktığınızda göreceğiniz İstanbul manzarası aklınızı alacak güzelliktedir. Galata Kulesi müze kartını kullanmak için mükemmel bir yer!

12. Rumeli Hisarı Müzesi (Hisarlar Müzesi)

12. Rumeli Hisarı Müzesi (Hisarlar Müzesi) Görseliwww.instagram.com

Zamanında büyük emekler ve uğraşlar sonunda yapımı tamamlanan Rumeli Hisarı, yapımından bu yana farklı amaçlar için kullanmış olup günümüze gelene kadar üzerinden de bir yangın atlatmıştır. 

Müzede Osmanlı döneminden kalma savaş gereçleri, haliç zincirleri ve çeşitli eserlerin yanında üç adet seyir terasının bulunduğu hisar, İstanbul'un o güzel manzarasını ayaklar altına seriyor.

13. Büyük Saray Mozaikleri Müzesi

13. Büyük Saray Mozaikleri Müzesi Görseliwww.instagram.com

Mozaikler bize geçmişteki yaşamları okumamız için kapı aralayan büyüleyici eserlerdir. Büyük Saray Mozaikleri Müzesi de bizlere Doğu Roma'nın okumasını yapma imkanı sunan bir müzedir. Bu kıymetli eserleri görmek isterseniz Fatih'e gitmeniz yeterli olacaktır!

14. Aya İrini Kilisesi Müzesi

14. Aya İrini Kilisesi Müzesi Görseliwww.instagram.com

Bizans'ın ilk kilisesi olarak bilinen Aya İrini Kilisesi Müzesi, günümüze kadar birçok badire atlatarak -yangın ve deprem- gelmiş bir yapıdır. Fatih ilçesinde yer alan Aya İrini Kilisesi Müzesi gerek iç gerekse dış görünümüyle oldukça etkileyici bir binadır.

15. Galata Mevlevihanesi

15. Galata Mevlevihanesi Görseliwww.instagram.com

Günümüzde müze olarak kullanılan Galata Mevlevihanesi Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. 1491 yılında yapılan ve Kulekapı Mevlevihanesi olarak da adlandırılan Galata Mevlevihanesi, içerisinde çeşitli müzik aletleri, Mevlevilik tarikatına ait eşyalar gibi çeşitli eserler bulunmaktadır.

16. Ihlamur Kasırları (Milli Saraylar)

16. Ihlamur Kasırları (Milli Saraylar) Görseliwww.instagram.com

Şişli'de yer alan Ihlamur Kasırları, Osmanlı padişahlarının dinlenmek için kullandıkları bir kasırdır. Barok mimarisinin enfes ürünlerinden biri olan Ihlamur Kasırları, Osmanlı padişahları; III. Selim, Sultan Abdülmecid, II. Mahmud ve I. Abdülhamid tarafından sık sık ziyaret edilen bir yermiş.

17. Topkapı Sarayı

17. Topkapı Sarayı Görseliwww.instagram.com

Fatih'te yer alan Topkapı Sarayı, Osmanlı imparatorluğunun hüküm sürdüğü yılların yarısından çoğunda imparatorluk hanedanının konakladığı bir yer olmuştur. Her bir noktası bambaşka bir güzellik sunan Topkapı Sarayı, müze kart kullanmak için enfes bir seçim!

18. İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi

18. İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi Görseliwww.instagram.com

Fatih'te yer alan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi Gülhane Parkı içerisinde bulunmaktadır. Müslüman bilim insanlarının bilim dünyasına bulunduğu katkıların gösterildiği müze bünyesinde çeşitli maketler, cihaz kopyaları ve daha birçok esere ev sahipliği yapmaktadır.